Wie ben ik?

Ik ben in 2012 gestart als trainer omgaan met pesten bij de Stichting Omgaan met Pesten.

Om kinderen op een breder vlak te kunnen helpen heb ik bij Centrum Tea Adema de opleiding tot kindercoach gevolgd met daarnaast nog diverse trainingen en specialisaties.

Nu run ik vol enthousiasme mijn eigen praktijk Lotus Kindercoaching.

De naam Lotus heb ik gekozen vanuit het oogpunt dat een waterlelie begint in de modder, zijn weg omhoog zoekt naar het licht en uitgroeit tot een prachtige bloem. Symbolisch voor hoe een kind-in-de-knel weer kan opbloeien tot een zelfverzekerd en weerbaar kind.

Als kind van onderwijzende ouders en grootouders zit het onderwijs als het ware in mijn bloed. Maar als puber riep ik altijd “ik nooit” en op latere leeftijd was er geen gelegenheid meer voor een jarenlange studie. Ik heb een secretaresseopleiding gevolgd en ben vervolgens 13 jaar werkzaam geweest in de reclame, en daarna 5 jaar als management assistente in de IT branche. 
Ondanks al het succes heb ik nooit de voldoening in het werk gevonden die ik zocht. Het hogerop komen en successen behalen streelden mijn verstand, maar niet mijn hart. Ik heb uiteindelijk de conclusie getrokken dat ik mijn hart moest gaan volgen en te gaan werken met kinderen. In september 2006 ben ik gestart met de verkorte deeltijdopleiding tot leraar basisonderwijs (Pabo) en voelde me voor het eerst volledig op mijn plek. Helaas liep het anders, ik werd ernstig ziek en moest de Pabo verlaten.

Jaren later kwam ik bij toeval op de site van de stichting Omgaan met Pesten. Daar zag ik de opleiding tot trainer en heb mij direct aangemeld. Mijn eigen ervaring met pesten (vanaf de basisschool tot 4 HAVO) en de nog steeds actuele wens om met kinderen te werken vormden een uitstekende combinatie.

 

Contact